CO VÁM NABÍZÍME:
Adamovy smažené tkaničky Kdo za to může Úvodní stránka RYCHLE:
Adamova domovská stránka |
"Kompríky" aneb kompromisní snídaněPOTRAVINY:RMM ( viz poznámka dole ) POSTUP: Vezmeme jeden rohlík a nějak ho rozkrájíme na několik kusů. Kousky slepíme máslem a marmeládou do původního tvaru. Autor : Evžen, dotvořil kolektiv Jak to vlastně tenkrát vzniklo ... V létě roku 1992 jsem byl se SKASAPOU na táboře v Jestřebích horách. K snídani jsme mívali ( až na vyjímky ) právě RMM. Vše by probíhalo v klídku a pohodě, kdyby v půlce nepřijel Evžen. Ten začal mít připomínky ( mimo jiné ) k mazámí rohlíků. Tvrdil, že je naprosto nevhodné mazat rohlíky zeshora. Mohou se totiž na stole otočit namazanou stranou dolů. ( To se stává, když si bere rohlík nějaké lemro (např Evžen).) Tak jedno krásné ráno ( Evžen měl službu v kuchyni ) jsme po příchodu na snídani zjistili, že rohlíky jsou rozkrájené a namazané zevnitř. Osazenstvo tábora se rozdělilo na dvě skupiny. Ta v čele s Evženem preferovala zmíněný "zlepšovák". Ta druhá ( Evženem nazývána "ZPÁTEČNÍCI" ) správně argumentovala lidskou leností ("Komu by se chtělo rozkrajovat rohlíky"). Vse zkončilo jednoho krásného dne, kdy jsme po příchodu na snídani nalezli rohlíky z poloviny rozkrojené a z druhé poloviny namazané svrchu. Do povědomí se tyto rohlíky dostaly pod názvem kompromisní rohlíky ( kompr-íky ). To bylo ale naposled, co se rohlíky rozkrajovaly. Jak se od začátku očekávalo, zvítězila jedna z lidských přirozeností ( lenost ).
Adam Poznámka : RMM - rohlíky s máslem a marmeládou |
Adam Rogalewicz - poslední modifikace dne 22.1.2004 n.l.